خامنیسم

فضل الله المجاهدین على القاعدین اجرا عظیما

خامنیسم

فضل الله المجاهدین على القاعدین اجرا عظیما

خامنیسم

"ایسم " ها, امروز بت بشر مدرن شده اند . ایسم هایی که روز به روز بر جهل آدمی افزوده و به تاریکی هدایتشان کرده است . در این بیداد آباد و تاریکستان ؛ با کمال افتخار یک " ایسم " جدید در مکتب نور و روشنایی به جهان بشر تشنه هدایت ؛ معرفی میکنم . این " ایسم " مکتب مولا یم خامنه ای است. آری من " خامنیسمم " پیرور مکتب خامنه ای .

بانک ها آشیانه های فساد

دوشنبه, ۳۰ تیر ۱۳۹۳، ۰۳:۱۴ ب.ظ

به گزارش عیارآنلاین ، به نقل از خبرگزاری دانشجو، سلمان کدیور درباره مفاسد اقتصادی که در سیستم بانکی کشور رخ می دهد، گفت: در تمام فرمایشات رهبری پس از شروع تحریم های یک جانبه غرب علیه کشورمان یک وجه مشترک وجود داشت و آن هم این بود که غرب علیه جمهوری اسلامی یک جنگ تمام عیار را شروع کرده و رهبری نیز برای دفع چنین هجمه اقتصادی که از سوی دشمن به ما صورت گرفت، راهکار اقتصاد مقاومتی را مطرح و سیاست های آن را به مسئولان تبیین و ابلاغ کردند و از مسئولان رسیدگی به این مسئله را مطالبه نمودند.

وی افزود: همان طور که در فرمایشات رهبری عیان بود، ایشان به محور اقتصاد مقاومتی و تحقق آن و نیز توسعه درون زا و تولید داخلی تاکید داشتند که این نگاه رهبری نگاهی ضد لیبرالی به وضعیت اقتصادی و نوعی اعتراض به سیستم لیبرالی اقتصاد کشور است.

دبیرکل جنبش عدالتخواه دانشجویی تصریح کرد: نکته ای که مورد غفلت مسئولان قرار گرفته این است که تحقق اقتصاد مقاومتی بدون اصلاح نظام بانکی تقریباً محال است؛ چرا که متأسفانه نظام بانکی ما براساس سیستم لیبرالی می باشد.

کدیور ابراز داشت: زمانی که رهبری در سیاست های اقتصاد مقاومتی تاکید دارند که پول و سرمایه باید در خدمت تولید قرار بگیرد یعنی سیستم بانکی باید با دقت بیشتری در این زمینه ها تلاش کند؛ چرا که بیشتر مسائلی که رهبر معظم انقلاب در سیاست های اقتصاد مقاومتی مطرح کردند مرتبط با سیستم بانکی است و تا زمانی که سیستم بانکی و مالیاتی کشورمان اصلاح نشود می توان گفت تحقق اقتصاد مقاومتی در حد شعار باقی می ماند.

وی اظهار داشت: بانک ها از دو جهت برای جامعه مهم هستند. همان طور که می دانید بانک ها سرمایه های تولیدی ها را تأمین می کنند و چرخ اقتصادی کشور را می چرخانند و همچنین بانک ها سیاست نظام مالی اجتماع را برنامه ریزی کرده و بر این اساس وضع اقتصادی با وضع فرهنگی، اعتقادی و دینی جامعه مرتبط است و وضع معیشتی مردم به سیاست های نظام بانکی بستگی دارد.

دبیرکل جنبش عدالتخواه دانشجویی با بیان اینکه نظام بانکی جریانی دو سویه به سوی فرهنگ و اقتصاد دارد، گفت: با توجه به اینکه امسال، سال اقتصاد و فرهنگ نامگذاری شده باید برای اصلاح وضعیت فرهنگی و مطالبات فرهنگی به بانک ها روی بیاوریم نه به چیزهای دیگر.

کدیور با تاکید بر اینکه اگر به بررسی مسأله فحشا و فساد جامعه بپردازیم یکی از ریشه ها را در سیستم های بانکی می یابیم، تصریح کرد: متأسفانه بانک ها با سیستمی که اکنون دارند نمی توانند در خدمت اقتصاد مقاومتی قرار بگیرند؛ چرا که چندین معضل بزرگ دارند.

وی افزود: اولین معضل بانک ها این است که بزرگترین گرداننده چرخه اقتصادی کشور هستند و همیشه مورد طمع احزاب سیاسی بوده اند و باندهای بزرگ اقتصادی و احزاب برای تصاحب بانک های بزرگ و شریک شدن در آنها همیشه با یکدیگر مسابقه گذاشته و به نوعی می بینیم که بانک ها حیاط خلوت احزاب هستند، یعنی احزابی که به طور علنی در صحنه سیاسی کشور با هم درگیر هستند و نزاع می کنند در پستوی بانک ها عمیقاً با هم شراکت دارند و بسیاری از مفاسد کلانی که رخ می دهد ریشه در همین مسأله دارد.

دبیرکل جنبش عدالتخواه دانشجویی با بیان اینکه یک پای فساد اقتصادی، فساد سیاسی است که در بانک ها تولید و ترویج می شود، گفت: سرمایه و پولی که در بانک ها وجود دارد، متأسفانه در خدمت تولید قرار نگرفته است؛ یعنی نمی بینیم که بانک ها در امر تولید دخالت داشته باشند بلکه سرمایه ها وارد بورس می شوند و این مسئله سم مهلکی برای نظام بانکداری است تا جایی که می شود گفت سیستم بانکداری به جای اینکه وارد عرصه تولید شود وارد عرصه دلالی شده است و این اتفاق موجب شده تا مردم نیز به طبع از بانک ها این فرهنگ غلط را بیاموزند و تمایل شدیدی به دلالی داشته باشند.

کدیور افزود: اینکه بانک ها وارد عرصه دلالی شده اند به این دلیل است که در این مسیر ریسک کمتر بوده و سود بیشتر است بنابراین مسئله سیستم بانکی امروز ما به دنبال اصلاح اقتصاد امروز مردم نیست بلکه به دنبال افزایش سود است.

وی تصریح کرد: تعلق گرفتن سرمایه ها به نحوی صورت می گیرد که نیازمند نفوذ سیاسی است یعنی بسیار بعید است که یکی از مردم طبقه پایین جامعه بدون اینکه نفوذ خاصی در نظام بانکی داشته باشد بتواند برای راه اندازی یک تولیدی از بانک وامی چندصد میلیونی بگیرد و تسهیلاتش به گونه ای باشد که بتواند به راحتی پرداخت کند.

دبیرکل جنبش عدالتخواه دانشجویی اظهار داشت: متاسفانه پرداختن وام های بزرگ برای کارهای تولیدی نیاز به نفوذ درسیستم های بانکی دارد و روسای بانک ها نیز توقع بازگشتی از میزان وام را به حساب خودشان دارند و می گویند باید درصدی از وام را به خودم پرداخت کنید.

کدیور افزود: برای گرفتن وام های ساده هزار سنگ اندازی وجود دارد از طرفی وام های بزرگ به راحتی در اختیار سرمایه دارها قرار می گیرد که کف آنها از صد میلیارد شروع می شود و در صورتی که باید این وام ها در کشور مصرف شود و در خدمت تولید داخلی باشد اما حجم عظیمی از این وام ها به خارج از کشور می رود.

وی با بیان اینکه نظام بانکی ما با پدیده ای به نام معوقات بانکی روبه رو است، اظهار داشت: طبق آمار رسمی که بانک مرکزی اعلام کرده است نزدیک به ۵۵ درصد معوقات بانکی در دست ۲۰۰ نفر بوده اما سیستم بانکی هیچ گاه معوقات را از آنها مطالبه نمی کند چرا که بانک ها نیز در وام های که به آنها داده اند شراکت اقتصادی کرده اند.

دبیر کل جنبش عدالتخواه دانشجویی اظهار داشت: اگر فردی وام ازدواج را گرفته و قادر به پرداخت آن نباشد متاسفانه بانک به چندین صورت همچون جریمه، دیرکرد و گاهی با دادگاهی کردن از آنها انتقام می‌گیرد.

کدیور تصریح کرد: یکی از آماری که سازمان توسعه صنایع و معادن داده این است که از هر ده بنگاه بزرگ اقتصادی کشور چهار بنگاه متعلق به بانک‌ها هستند و این سوال پیش می‌آید که آیا بانک‌ها بنگاه‌های اقتصادی هستند که به دنبال تولید سود شخصی می‌باشند و تعداد زیادی از آنها در این زمینه فعالیت می‌کنند؛ کاملا واضح است که این اقدامات نظام بانکی خلاف سیاست‌های اقتصادی کشور است که بانک‌ها با روش دلالی بدون اینکه وارد عرصه تولید شوند برای خودشان سود تولید می‌کنند.

وی ابراز داشت: اگر دقت کنیم بانک‌ها پای ثابت مفاسد اقتصادی هستند یعنی از دهه ۷۰ که سیستم بانکی فعلی آغاز به کار کرد تاکنون هر پرونده فساد مالی که اتفاق افتاد یک پای ثابت آنها بانک‌ها بودند که هیچ گاه مورد سوال قرار نگرفته و با آنها برخورد نشده است.

دبیر کل جنبش عدالتخواه دانشجویی ادامه داد: در پرونده فساد ۳ هزار میلیاردی با بازوهای اقتصادی برخورد شد اما با روسای بانک ها آنچنان برخوردی صورت نگرفت و حتی برخی از روسا فرار کردند و تحت حمایت‌های خاص سیاسی قرار گرفتند و علت این است که متاسفانه برخی از مسئولان ما در این قضایا شریک هستند و چون با استفاده از نفوذ سیاسی‌شان سایه امنی را برای روسای بانک‌ها ایجاد می‌کنند آنها می‌توانند در این زمینه به فعالیت‌های اقتصادی‌شان برسند.

کدیور افزود: کسی از پرونده فساد مالی علت و ریشه این فساد را بررسی نمی‌کندکه بانک‌ها چه نقشی در این قضایا دارند در صورتی که باید صرفا با عاملان فساد برخورد شود.

وی با تاکید بر اینکه سازوکار بانکی موجود در کشور هیچ شفافیت مالی ندارد گفت: به دلیل عدم شفافیت در نظام بانکی کشور افرادی همچون شهرام جزایری، بابک زنجانی و مه‌آفرید خسروی توسط بانک‌ها تولید، تکثیر و حتی به سازمان‌های مختلف صادر می‌شوند و تنها لانه‌ای که این افراد در آنجا پرورش می‌یابند و دلالی یاد می‌گیرند همان بانک‌ها هستند.

دبیر کل جنبش عدالتخواه دانشجویی افزود: اگر افرادی قوانین بانکی را خوب بدانند می‌توانند با سوءاستفاده از عدم شفافیت مالی تبدیل به قول‌های بزرگ مفاسد اقتصادی شوند.

کدیور تاکید کرد: زمانی که مردم با چشم خود می‌بینند که بانک‌ها از آنها ریال به ریال پول دریافت کرده و میلیاردی به سرمایه‌داران پرداخت می‌کنند و موجب فقیرتر شدن مردم می‌شوند و عده قلیلی را ثروتمند می‌کند که در خدمت جامعه نیستند قاعدتا به نظام بدبین می‌شوند.

وی اضافه کرد: زمانی که مردم هر ساله مفاسد اقتصادی زیادی را می‌بینند که با سرمایه‌های آنها صورت می‌گیرد و پول مردم در خدمت اقتصاد کشور قرار نمی‌گیرد و متاسفانه با دیدن پیکره فسادمالی اداری و بانکی به نظام بدبین می‌شوند.

دبیر کل جنبش عدالتخواه دانشجویی بیان داشت: مسئله مهم دیگر ربوی بودن بانک‌هاست و طبق نظریه تمامیه کارشناسان مراجع دینی نظام بانکی جمهوری اسلامی برپایه ربا و حرام شکل گرفته است چه پولی که بانک‌ها به مردم می‌دهند و چه سودی که از مردم در قبال وام‌ها دریافت می‌شود.

کدیور ابراز داشت: می‌دانیم که ربا در اسلام از کفر نیز بدتر است و قرآن می‌فرماید که ربادهنده و رباگیرنده علیه خدا می‌جنگند بنابراین بانک‌ها پول حرام را از راس هرم اداری کشور تا سر سفره‌های مردم می‌آورند و این پول نیز اثر وضعی دارد که موجب افزایش گناه و فحشا در جامعه می‌شود.

وی ادامه داد: اگر دقت کنید می‌بینیم که بسیاری از مردم سال‌های سال به بانک‌ها بدهکار هستند و بیش از آنچه وام می‌گیرند باید با سود بیشتر به بانک‌ها برگردانند که تمام این مسائل باعث فقیرتر شدن مردم، افزایش شکاف طبقاتی، بی‌حجابی، منکرات و بی‌اخلاقی در جامعه می‌شود.

دبیر کل جنبش عدالتخواه دانشجویی تصریح کرد: امروز جنبش دانشجویی باید به جای اینکه بیشتر به مطالبات سیاسی بپردازد به مسائلی که مردم با آن سروکار دارند پرداخته و برخورد با مفسدین را مطالبه تخصصی کنند.

کدیور افزود: باید یک جریان دانشجویی، نخبگانی و اجتماعی علیه نظام بانکداری و سیستم فسادساز شکل گرفته و مطالبه عمومی برای اصلاح نظام بانکداری صورت بگیرد.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۰۴/۳۰
سلمان کدیور

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی